Friday 23 November 2012

GARAM BULUH

GARAM BIASA ATAU GARAM BULUH


apa bezanya??


sesuatu yang baik utk kesihatan kita dan keluarga.. 




GARAM BULUH
garam yang dimasak didalam buluh secara berulang kali dan ditutupi dengan tanah liat, dibakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 degree akan menghasilkan cecair dan ketulan bernama garam buluh.  Ianya bersifat alkali.


GARAM BIASA
garam buatan zaman moden mengandungi 99% natrium klorida dan bersifat asid dengan banyak menggunakan aditif akibat proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia.

GARAM BULUH HAI-O : faedah dan fungsi
- sebagai agen anti oksida
- menyingkirkan toksin dari dalam badan
- mengandungi kandungan mineral yang tinggi (80 jenis mineral yang diperlukan badan)
- tinggi kandungan magnesium
- bersifat alkali (pH 10-11.5)
- tiada unsur-unsur pencemaran dan sangat bagus untuk kesihatan badan
- membantu melawaskan sistem penghadaman


GARAM BULUH : siapa boleh guna
# semua peringkat usia (bagi yang sihat- melindungi kesihatan dan mencegah penyakit)
# untuk pesakit - diabetes, darah tinggi, jantung, batu karang, asma, penyakit kulit dll


GARAM BULUH : cara pengambilan
1) dalam masakan



2) minuman 




GARAM BULUH : perubahan dari pengambilan 
*setiap pagi mudah ke tandas
*keluar angin dan badan ringan
*kurangkan sakit kepala
*sakit tekak cepat baik
*lebih bertenaga
*kurangkan rasa gatal-gatal bagi kulit sensitif


PENYAKIT ...... 
LEBIH BAIK KITA MENCEGAH DARI MENGUBATI


untuk keterangan lanjut... hubungi..
Erma Yanti
0129019864
ermayanti_hr@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

© Ermayantizakaria | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™